Dokumentera drömresan

Har man väl bokat in sina drömmars resa är ju detta något man också vill minnas så länge man lever. Och medan det är en fin tanke att man aldrig kommer att glömma det vad man än gör, är det alltid bäst att ta det säkra för det osäkra och faktiskt se till att dokumentera resan.

Resedagbok

En av de mer lågteknologiska sätten att dokumentera idag var en gång det enda riktiga sättet: att föra en resedagbok. Detta är något man kan göra redan när man sitter på planet dit och man kan skriva ned alla sina tankar och idéer. Det bästa med resedagboken är såklart att den inte kräver något annat än papper och penna och därför något man alltid kan dra fram och anteckna i.

Video

Tack vare mobilen är det väldigt enkelt att spela in både korta och långa videoklipp av minnesvärda stunder, platser och personer man stöter på under resans gång. En sak många dock glömmer bort när det kommer till att spela in filmklipp med mobilen är att man får alltid ett bättre resultat om man håller mobilen liggande. Detta är ju trots allt en mycket bättre representation av alla andra skärmar vi använder i våra liv. Tänk också på att filmklipp kan snabbt fylla upp mobilen och det är smart att kunna föra över dessa till en dator eller bara ett vanligt USB-minne. Med en enkel adapter kan man ansluta USB-minnet direkt till mobilen.

Foto

Foton är nog det mest använda idag och har många fördelar. Man kan spendera tiden på att få en sådan perfekt bild som möjligt som verkligen fångar stunden i sitt bästa. Spelar man in ett videoklipp förändras ju bilden hela tiden på ett sätt eller annat, men en bild är ett fruset ögonblick i tiden man kan bevara för evigt