Så packar du rätt inför Thailandsresan

People swim in the sea near the beautiful yacht, Thailand

Så Thailandsresan är bokad, där sol och värme hägrar? Grattis, du har ett fantastiskt resmål framför dig!

När resan börjar närma sig är det också dags för den obligatoriska packningen som kan vara lite knepig. Resan innebär begränsat med utrymme och vikt, så vad ska man egentligen prioritera? Att resa till andra sidan jorden händer inte alltför ofta för de flesta, så lägg tid och energi på din packning.

  • Pengar, giltigt pass och biljett bör finnas högt upp på din prioriteringslista, annars blir det svårt att ens komma ifrån flygplatsen. Se till att ha pass och biljetter lättillgängliga, men på en säker plats, där det inte finns någon risk för att de ramlar ur, blir stulna eller försvinner bland andra prylar. Ett separat fack i handbagaget brukar fungera utmärkt.
  • Böcker, smartphone eller surfplatta är utmärkta verktyg för att fördriva tiden på flygresan, som innebär både många timmar i luften och många timmars väntan. Men även på Thailands vidsträckta stränder är det underbart att ha en god bok med sig.
  • En kamera för att kunna dokumentera de vackra omgivningarna och kulturen i Thailand. Man vet aldrig vad man träffar på som man vill föreviga, men det är också kul att ha bilder på sig själv och de man reser med för att visa andra, hemma eller på sociala medier. Glöm inte kameraladdaren!
  • I klädväg finns det inte så många måsten, mer än en bikini. Thailands varma klimat gör att du definitivt kan lämna alla varma kläder hemma, och tro oss – förmodligen kommer du att tillbringa överlägset mest tid i badkläder. Men visst, ett par shorts, t-shirts, linnen och kjolar kan också vara trevligt att ha med sig.
  • Handduk. För att du gärna vill ha något skönt att ligga på efter ett dopp i havet.
  • Solskyddskräm. Viktigt, viktigt! Solen är stark och svedan efter en rejäl solbränna är inte att leka med, samtidigt som det inte är så bra för dig. Smörj in dig ordentligt om dagarna, din kropp kommer att tacka dig.