Att se och göra i Phuket

Många förknippar nog det thailändska resmålet Phuket främst med sol och bad, men då ska man veta att Phuket bjuder på så väldigt mycket mer än bara detta.

ElefantsafariHar man barn med sig ska man absolut ge sig ut på elefantsafari. På Phuket finns ett antal elefantläger, där man även får möjlighet att rida på elefanter. Eftersom många av dessa läger inte alltid behandlar sina elefanter på bästa sätt bör man kolla med turistbyrå, resebyrå eller liknande så att elefantsafarin är seriös och har en god djurvård.

Vill man se ännu fler djur bör man besöka Phuket Aquarium som ligger på södra delen av ön. Bland annat så har man nyligen byggt en tio meter lång undervattenstunnel i glas, vilken är ganska imponerande.

På Phuket finns även ett zoo med 600 fågelarter, 100 reptilarter och 45 arter av olika däggdjur. Dessutom finns här också en speciell nattdel där man får möjlighet att se nattdjur i dess naturliga miljö. Phuket Zoo ligger strax söder om Phuket City.

För den som är historiskt intresserad finns också ett museum på Phuket, nämligen Thalang National Museum en mil norr om Phuket City. På muséet som består av två byggnader kan man se bland annat antika artefakter från Phuket och närliggande områden samt utställningar om slaget vid Thalang och öns urinvånare.

Shopping är så klart också en del av en Thailandsresa och något som hör till när man befinner sig i landet. Är man en skicklig prutare kan man ibland få ner kläder, smycken och andra varor till hälften. I de större shoppingcentrana är det dock fasta priser som gäller. Bäst och mest shopping hittar man i Phuket City och Patong Beach.