Phuket – ett härligt resmål

Phuket

Phuket är som ni kanske redan vet en ö i sydvästra Thailand, landets största. Tack vare den stora turistindustrin så är det den plats i landet där medelinkomsten är högst. Det är ett härligt resmål på många olika sätt. Vi tänkte här ge några ytterligare tips varför ni ska välja att styra kosan hit.

En plats för alla

Phuket är utan tvivel svenskens favoritresmål till Thailand och det är kanske inte så konstigt eftersom det finns så mycket att hitta på här oavsett vad din avsikt med resan är. Vill du sola och bada så är detta ett paradis, likväl som om du är ute efter lite äventyr eller kulturella upptäckter.

Platsen har länge varit ett paradis för familjer att besöka, även om somliga tycker att det blivit något exploaterat på grund av turismen. Det stämmer måhända lite, men det finns fortfarande orörda platser att besöka, dit de kommersiella krafterna inte rört sig ännu. Ön är ett fint resmål inte bara för familjeresan. Tack vare det breda utbudet av aktiviteter och sevärdheter, så gör det sig lika väl för den kulturintresserade eller det teambuildande företaget.

Att åka på en konferens- eller teambuildingresa ända till Thailand kanske inte hör till vanligheterna eftersom det inte är något som görs på ett par dagar, det är ju som bekant ganska långt att åka. Men det finns ändå massor av orsaker att göra just detta. Dels som sagt att det finns så många aktiviteter att göra tillsammans gör att man kan svetsa ihop en grupp på ett bra sätt. Att med andra människor mötas i nya miljöer är dessutom något som främjar kreativiteten och kan ge nya idéer och perspektiv. Kika in på www.affärsresa.nu som skriver mer om konferensresor, där kan du läsa mer om fördelarna med att komma iväg ifrån de grå korridorerna och kontoren till nya kreativa miljöer.

Härliga aktiviteter

Besök stränderna – Det finns mängder med underbara stränder att besöka i Phuket. De mest kända är Patong beach, Karon beach och Kata beach. Men det finns även mängder av ”gömda”, mindre stränder att hitta och göra till sitt smultronställe.

Gruppaktiviteter – Ta reda på vad det är ni vill göra tillsammans. Kanske vill ni snorkla eller dyka med tuber i det turkosa vattnet och uppleva den fantastiska undervattensmiljön. Kanske är ni intresserade av att besöka något av öns buddhisttempel, det finns flera att besöka, men ska ni välja ett så är det Wat Chalong ni skall besöka, öns största och viktigaste tempel.

Shopping – Att shoppa är något de flesta vill ägna en stund till när de besöker Phuket. Billiga priser och ett stort utbud är devisen. Du hittar underbara råvaror som frukt och grönsaker på den lokala marknaden, såväl som varuhus, stormarknader samt skräddare där du till riktiga vrakpris kan få kläder figursydda.

Vill du ha mer information och tips om Phuket så ta en titt på magasinet Hejphuket.se.