Bästa stränderna

Även om du själv inte har varit i Thailand någon gång, så har du garanterat hört om dem från någon du känner som har varit där. Med tanke på att hundratusentals svenskar vallfärdar till Thailand är chanserna stora att din kompis kommit hem från en Thailandsresa för mindre än ett år sedan!

Men vad är det som lockar så många svenskar och nordbor till just Thailand? Varmt väder kan ju vara en förklaring, speciellt när vi ser ut genom fönstret och det är snö, mörker och kyla så långt ögat når. Det lokala är dessutom internationellt kända för sin gästfrihet och sin servicebenägenhet. De flesta som kommer tillbaka nämner just människorna i Thailand som en bidragande faktor till att resan blev lyckad. Sedan är det självklart prisnivån som är betydligt lägre än vi är vana vid i Sverige. Att kunna köpa saker av bra kvalitet billigt är det väl knappast någon som kan klaga på.

Hela sanningen är inte begränsad till ovan nämnda faktorer. En viktig sak som bör nämnas är omgivning, natur och framförallt de vackra stränderna. Tänk dig en paradisstrand med palmer och exotiska frukter, vit sand och blått hav. Det råder konstant varmt väder och möjligheten att kunna ligga ute och bli brun av solen genom att bara slappa är idealt i alla lägen. Detta är helt klart en av de största anledningarna till att så många åker till Thailand. Strand och hav ger också möjligheter till spännande dykning och snorkling i det vackra korallandskapet. Naturen är exotisk och det går att få de färskaste frukterna och grönsakerna. Även om Thailand ligger långt borta från det vackra men kyliga Sverige så är den långa flygresan värd all möda.

Anledningarna till att besöka världens vackraste stränder och naturer under en semester är för många. Besök gärna Thailand på vintern för att slippa det kalla, blöta och vita som vi har för mycket av i Norden, njut istället av den varma vita sanden och paradismiljön och ta chansen att ladda ur batterierna på din paradisstrand. Sök gärna på nätet efter bra stränder i närheten av ditt resmål innan du åker så får du en inblick i vad du kan förvänta dig och vilka stränder som förtjänar ett extra besök.