Andra härliga resmål

Kap Verde

Phuket och Thailand är såklart vårt absoluta favoritresmål, men som globetrotter så går det ju inte att hålla sig till bara en plats på jorden. Här kommer därför tips på några andra härliga resmål att besöka. Det handlar om två ögrupper som båda ligger utanför Afrikas västra kust. 

Kap Verde

Om du ber om att peka ut Kap Verde på världskartan så är det nog inte alltför många som kommer att pricka in rätt placering. Ögruppen är inte direkt okänd till namnet, men vars det ligger brukar vara knivigare. Hursomhelst så ligger ögruppen utanför Afrikas västra kust, inte alltför långt ifrån Kanarieöarna som troligtvis är mer välkänt för svenskarna. Här finner du Atlantens kanske bästa stränder och ett klimat som får vinterfrusna svenskar att börja överväga en flytt till det behagliga klimatet som finns där.

Ett tips om en plats att besöka är ön Sal, som betyder salt på portugisiska är en plats som brukar kallas för ”jordens Mars” eftersom den liknar planeten Mars med sin rödskimrande öken. På ön utvinns sedan 1800-talet salt ur den stora vulkankratern som finns här, därav namnet Sal.

Gran Canaria

Gran Canaria är ett mer välkänt resmål för oss svenskar, trots att det som sagt, faktiskt inte ligger så värst långt ifrån Kap Verde. Kanarieöarna, som det heter på svenska, ligger beläget mer nordligt än Kap Verde och har ett generellt lite mer tempererat klimat, även om det är svårt att tala om klimat när det handlar om Kanarieöarna. Bara den största av öarna, Gran Canaria, är indelat i fyra olika klimatzoner. Den varmaste platsen är sydkusten där du finner städer som Maspalomas och San Agustin och Playa del ingles.

Det fina med den sydliga delen av Gran Canaria är att den faktiskt har sommarklimat under nästan alla årets dagar. Det är därför ett populärt resmål under vintern då man annars oftast måste styra kosan till någon annan världsdel för att få sig lite sommarvärme.