Djuphavsfiske

De flesta vet att Phuket kan erbjuda några av världens vackraste stränder, platser för dykning och ett riktigt bra nattliv. Men vad man ofta inte känner till är att havet kring Phuket håller världsklass även när det gäller sportfiske och djuphavsfiske. Det är snarare en regel än ett undantag att man fångar så sällsynta fiskar som blue marin, black marin, sailfish och tonfisk på mellan 10 och 100 kilo.

Eftersom metoden ¨cash and release¨, fånga och släpp, tillämpas vid fiske på och omkring Phuket kommer även kommande generationer att kunna vara med om det underbara fisket som finns här. Många av de företag som har med turister att göra vet ofta var de bästa fiskeplatserna finns och hjälper gärna till om man vill ut på en riktigt bra fisketur, vilken typ av fiske det än gäller.

Var finns då de bästa fiskeplatserna? De är många. Men Rachaöarna en bit utanför Phuket erbjuder bra fiske året om. Eftersom det ligger så nära Phuket kan man enkelt boka en dagstur med båtarna som går dit. Rachaöarna är relativt orörda och det är inte så mycket turister som kommer dit. Eftersom öarna och havet runt omkring är orörda är Rachaöarna utmärkta platser för sportfiske och dykning året runt