Big Buddha

Big Buddha är en av Phukets allra största turistattraktioner – och med all rätt. Den väldiga vita Buddhafiguren som är 45 meter hög finns högst upp på Nagakerdberget och därifrån har man en enastående vacker utsikt över hela Phuket. Har man tur med vädret kan man se ända bort till Phang Ngabukten. På vägen upp till Big Buddha finns flera små restauranger där man kan stanna till och få en bit mat medan man fotograferar.

Var man än vänder sig i Thailand kommer man att påminnas om den buddhistiska religionen. Om det inte är några förbipasserande munkar eller ett tempel är det en staty av Buddha. Buddhastatyerna är inte bara ett stycke konst utan också en plats för dyrkan av buddhisternas älskade profet Buddha. Beroende på vad Buddha gör, hur han sitter, ligger eller står betyder det olika saker. Han kan också har olika grimaser vilket visar olika sinnesstämningar.

Några av de vanligaste positionerna och dess betydelse är en Buddhafigur som står och har en eller två händer höjda med handflatorna utåt vilket symboliserar rädsla eller skydd. Buddha med händerna längs sidorna och fingrarna pekande nedåt kallas ¨Buddha önskar regn.¨ Det finns ett 40-tal olika Buddhaattityder som de flesta i Thailand känner till.