Shopping i Phuket


Thailand har utmärkt shopping med moderna gallerior med alla de vanligaste märkesvarorna och dessutom gott om traditionellt hantverk. Det gäller inte minst de största turistorterna där Phuket ligger väl till. The Central Festival i Phuket stad är Phukets största köpcentrum med cirka 300 butiker med märkesvaror, thailändskt hantverk och elektronik. Det ligger alldeles i utkanten av staden och dit tar man sig bäst med en billig Tuk Tuk.

För det traditionella thailändska hantverket finns en organisation som har statligt stöd. Den kallas One Tambon, ¨En produkt¨. På landsbygden är det ofta ont om jobb för både män och kvinnor. Tanken är att uppmuntra folk ute i byarna att starta och tillverka något i egen regi och därmed minska arbetslösheten i landet.

Alla större orter i Thailand har en egen marknadsplats. Den största marknaden i Phuket ligger i Patong där försäljarna börjar sätta upp sina stånd redan tidigt på eftermiddagen och de slutar inte sälja förrän klockan slagit 23 på kvällen. De bästa fynden på marknaden handlar oftast om kläder, sportutrustning, klockor, souvenirer och kopior av kända märkesvaror. Priserna är ofta lite lägre än i butikerna och känt är också att man kan pruta. Marknaderna är populära både bland fastboende och turister.