Dykning – en fantastisk upplevelse

Dykning är något som har blivit mycket populärt bland turister i Thailand, inte minst på turistorten Phuket som på alla sidor är omgiven av vatten. Nykomna turister kan inte undgå att höra erfarna dykare berätta om det fantastiska havet och det exotiska liv som finns i vattnet runt omkring ön.

Många har nog redan hört talas om detta men kanske varit lite rädda för farliga djur som bits eller hugger. Men sanningen är den att det är otroligt sällsynt med djur som anfaller på sådana platser som är avsedda för dykning. I Thailand är det säkert att dyka och det händer i princip aldrig att något djur som till exempel en haj anfaller en dykare.

På de flesta dykarplatser i Thailand och inte minst i Phuket, behöver man inte längre bara vara nyfiken på det fantastiska undervattensliv som finns runt omkring ön. Men kan anmäla sig till en dykningskurs och få en erfaren lärare som lär ut allt som är nödvändigt för att man sedan kan fortsätta dyka på egen hand. Det behöver heller inte bli särskilt i kostsamt eftersom man på de flesta platser kan hyra dykningsutrustningen för att dyka ned i detta ljumma sköna vatten.