Phukets kommunikationer

Phuket är en förhållandevis stor ö men till allas belåtenhet finns det bra kommunikationer. Dagtid trafikerar bussar nästan hela ön. Några delar av ön når man inte med buss men då finns det Tuk Tuk eller taxi. Det är också enkelt och ganska billigt att hyra bil eller motorcykel. Men var försiktig! Vänstertrafik, dåliga vägar och en annorlunda trafikrytm gör att det sker väldigt många trafikolyckor i Thailand.

Vill man resa på vattnet finns det lika goda förbindelser som på land. Varje dag finns det många färjor som går till de närbelägna öarna. Tycker man färjor går för sakta kan man välja en speedbåt eller hyra en egen båt för att utforska Phukets övärld på egen hand.

Mellan Phuket och Bangkok går det varje dag bekväma långfärdsbussar. Så kallade VIP-bussar är att rekommendera eftersom en sådan resa tar mer än 12 timmar. Den långa restiden gör att många i stället väljer flyget. Phuket har en egen flygterminal med ett 25-tal avgångar till Bangkok varje dag. Numera finns det även flygbuss som är ett billigt sätt att ta sig till och från flygplatsen. Allt är väl genomtänkt och genomfört för att turister ska trivas och ha det bra i Phuket.