Nattliv i Phuket

Liksom i Bangkok, Pattaya och andra större turistorter i Thailand, är nattlivet i Phuket väl utvecklat. I Phuket är det Bangla Road och dess sidogator som är centrum för stadens nattliga nöjesliv. Det kan vara bråkigt, högljutt, spännande eller förtjusande, beroende på vem som ser på det.

När solen går ned och gatubelysningen tänds fylls barerna med Go-Go-girls och katoeyes, det vill säga transsexuella. Beer-bars i thailändsk stil har huvudsakligen kvinnlig personal som serverar sina gäster, vanligen män, som gärna ser att den kvinnliga servitrisen slår sig ned och dricker tillsammans med dem. Dessa kvinnor har som yrke att underhålla män på mäns villkor, mot betalning. Om man skulle fråga dessa kvinnor varifrån de kommer skulle man få veta att 99 procent av dem kommer från landet. Detta är i första hand en följd av att det råder hög arbetslöshet bland kvinnor på landsbygden.

Beer-bars finns överallt i hela Patong. De finns i långa rader, inklämda i hörn, undangömda lite här och där, överallt. Go-Go-barerna är stimmiga och ofta fullpackade med folk. Beer-barerna erbjuder ofta en mer avslappnande miljö. Här finns alltså möjlighet att själv välja vilken typ av miljö man föredrar. Det stora utelivet erbjuder något för alla.